Президентът отчете 4 години на поста. Минути след неговата заявка за

...
Президентът отчете 4 години на поста. Минути след неговата заявка за
Коментари Харесай

Ето кои политически фигури подкрепиха Радев за втори мандат

Президентът регистрира 4 години на поста.  Минути след неговата поръчка за втори мандат заваляха, като измежду тях има и рецензии, и поддръжка. 



Снимка: Народно заседание

Председателят на Народното събрание Цвета Каранчева побърза да изтъкне, че кандидатурата на Радев няма да повлияе на парламентарните избори.  Според нея причина за ранното разгласяване на кандидатурата са слуховете, че Йотова ще бъде издигната за държавен глава. Караянчева счита, че по този метод президентът се застрахова, че ще получи поддръжката на Българска социалистическа партия за втори мандат, съобщи „ 24 часа “. 

Лидерът на „ Атака “ Волен Сидеров съобщи, че утвърждава кандидатурата на президента.  „ Той е в правото си. Президентът Радев се държа сносно. Аз му давах някои препоръки, той се вслуша в част от моите препоръки, дори ги предложи като концепция. Ставаше дума за „ Информационно обслужване “, за фантомите, което значи, че се вслушва в това, което приказвам “, коментира Сидеров, представен от БГНЕС. 

От Съюз на демократичните сили пък разкритикуваха датата, в която президентът е решил да разгласи кандидатурата си - когато почитаме жертвите на комунистическия режим. От партията обявиха, че за тях към този момент Румен Радев и Илияна Йотова няма да бъдат представители на президентската институция.

„ Днес той действително се делегитимира като президент на България и се трансформира в кандидат-президент. Избра да се самоиздигне в един от най-черните дни на най-новата ни история – когато се покланяме пред мъчениците на комунизма. Вероятно тази дата за него има различен смисъл, щом я припозна както подобаваща и тържествена, с цел да стартира предизборната си акция “, посочват в своя позиция до медиите от Съюз на демократичните сили. 

Председателят на " Изправи се.БГ " Мая Манолова също изрази поддръжката си за втория мандат на Румен Радев.

“В сериозни за нацията моменти президентът направи своя избор. Той застана на страната на народа, а не на страната на корумпираното ръководство и се употребява с голяма поддръжка измежду българските жители. В условия на диктаторски режим, след 11 години ръководство на Борисов, имаме потребност от мощно водачество и президентът сподели, че може да показва такова. Личното ми мнение е в поддръжка на втория мандат на президента Радев ”, написа тя в своя профил във Фейсбук. 



 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР